Hvordan åpne en Mac Word-dokument på Windows

Hvordan åpne en Mac Word-dokument på Windows


Mens Microsoft Office 2007 for Windows og Office 2008 for Mac opprette Word-dokumenter som er kompatible, kan noen eldre versjoner av Windows kontoret ikke åpne Word-dokumenter opprettet på en Mac. Microsoft anerkjent dette problemet og laget en kompatibilitetspakke som kan lastes ned og installeres i eldre versjoner av Windows Office. Pakken gir ikke bare Mac Word-dokumenter som skal åpnes av Windows kontoret, men Excel og PowerPoint-filer i tillegg. Pakken kan også eldre versjoner av Windows Office Open DOCX dokumenter som er opprettet i Windows Word 2007.

Bruksanvisning

1 Åpne et nettleservindu, gå til Microsofts Office hjemmeside, og skriv "Compatibility Pack for 2007-filer" i søkeboksen eller klikk på linken for nedlastingssiden i Resources i denne artikkelen.

2 Klikk på "Last ned". Filen lastes ned til skrivebordet eller standard nedlastingsmappe.

3 Dobbeltklikk på "FileFormatConverters.exe" filen på skrivebordet, og installasjonsveiviseren for Microsoft Office vil åpne. Følg installasjonsinstalleringsinstruksjonene. Start datamaskinen på nytt etter at installasjonen er ferdig.

4 Åpne Microsoft Word. Klikk på "File" og velg "Open". Velg "Alle Word-dokumenter" i rullegardinmenyen filtype. Velg Mac dokumentet du vil ha tilgang til, og klikk "Åpne".

Hint

  • Hvis du bruker MacOffice og vil at dokumentene skal være tilgjengelig for eldre versjoner av Windows Office velg "97/2003 kompatibel (.doc)" alternativet når du lagrer dokumentene. Dokumentene vil være tilgjengelig for alle versjoner av Microsoft Word.