Hvordan bygge en Linux Music PC

Hvordan bygge en Linux Music PC


Linux kan brukes til å konvertere en vanlig PC til en musikk PC eller bygge en ny Linux musikk PC fra scratch. Mens andre operativsystemer kunne gjøre dette, nemlig Windows og Mac OS X, Linux og tilbyr flere viktige fordeler fremfor sine konkurrenter. Ved å følge noen enkle trinn, vil du være i stand til å ha en Linux musikk PC av dine egne.

Bruksanvisning

Sette opp Linux Music PC

1 Sikkerhetskopier musikksamlingen. Gode ​​lagringsmedier for dine sikkerhetskopierte data inkluderer Blu-Ray-plater, DVD-er og flyttbare harddisker.

2 Kjøpe maskinvare for å faktisk bygge systemet. De to viktigste prosessor produsenter er Intel og AMD, og ​​generelt sett, verken er virkelig bedre enn den andre; det vanligvis kommer ned til kostnader og preferanser. Det er vanligvis en god idé å kjøpe prosessoren og hovedkortet i en pakke, siden de fleste forhandlere vil gi deg en rabatt for å gjøre det. RAM er ganske billig i disse dager, så det er en god idé å få minst fire gigabyte (GB) RAM; jo mer RAM du har, jo mer kan systemet være på multitasking og kjører komplekse applikasjoner. Siden PC er utformet med musikk i tankene, er det en god idé å få en stor harddisk, minst 500 GB.

3 Velg en distribusjon av Linux for å være musikk PC-ens operativsystem. Gode ​​valg er Ubuntu Server og Fedora, men bare om noen fordeling vil fungere fint. Når du har gjort ditt valg, gå til distribusjon hjemmeside og laste ned en installasjons CD eller DVD for det.

4 Brenn den resulterende filen som en ISO-fil. Det finnes en rekke verktøy for å gjøre dette på Windows og Linux. Du kan bruke Windows ledetekst for å brenne filen, men alternativt er Trolldommen et godt verktøy for å vurdere om du foretrekker en mer grafisk grensesnitt. På Linux er K3B en god gratis verktøy å bruke. På Mac er den innebygde Disk Utility den beste veien å gå.

5 Reboot systemet og boot til CD eller DVD som inneholder Linux-distribusjon som du ønsker å installere på systemet; Dette kan vanligvis gjøres ved å trykke F12 under oppstart og velge CD / DVD-alternativet. Følg instruksjonene på skjermen for å formatere harddisken og installere det nye operativsystemet. Når installasjonen er ferdig, er det på tide å begynne å konfigurere det nye systemet.

6 Koble til hjemmenettverket; Hvis du skal koble til trådløst, vil du sannsynligvis trenger en krypteringsnøkkel for ruteren. Last ned og installer en MP3-kodek, en liten fil som lar deg spille av MP3-filer fra operativsystemet innebygde pakkebehandleren eller fra en tredjeparts nettside.

7 Overfør musikksamlingen til den nye Linux-musikkanlegg og plassere den i en dedikert delt mappe for musikken din. Avhengig av hjemmenettverket oppsett, bør du nå ha en dedikert PC som andre enheter kan spille og kopiere musikk fra.