Hvordan en Home Computer Network arbeid?

Hvordan en Home Computer Network arbeid?

Hvordan en Home Computer Network arbeid?

Hvordan en Home Computer Network arbeid?


For flere tiår siden, de fleste familier kunne ikke fatte tanken på å ha en datamaskin i hjemmet. Datamaskiner var store, klumpete instrumenter sett bare på jobb. Oppfinnelsen av den personlige datamaskinen har gjort det meget mulig å ha datamaskiner i hjemmet. Datamaskiner i hjemmet brukes for en rekke årsaker - e-post, skolearbeid, chat, nedlasting av musikk, spille video og andre spill og shopping. På grunn av denne etterspørselen, er det et større behov for mer enn én datamaskin i hjemmet, som også nødvendiggjør behovet for nettverksfunksjoner for å koble alle datamaskinene til Internett.

Et hjemmenettverk system er et middel for å tillate mer enn én datamaskin til å kommunisere med hverandre slik at de kan dele filer, dokumenter, skrivere, skannere, servere, en Internett-tilkobling, TV-er, spillkonsoller, CD-brennere og stereoanlegg. Disse ulike typer nettverk kan bruke og ha forskjellig maskinvare. Men alle dem som regel har de samme grunnleggende mekanismer.

Å bygge et hjemmenettverk system i hjemmet ditt, kan du velge mellom enten en kablet eller trådløs tilkobling.

Velge en Wireless Home Network Connection

Mange foretrekker å ha en trådløs nettverkstilkobling i sitt hjem fordi det er den enkleste og minst kostbare metoden for å bygge nettverk datasystemer. Den trådløse metoden benytter radiobølger til nettverket datamaskiner og andre elektroniske enheter, og fordi det ikke er noen ledninger og kabler, har brukeren mye mer fleksibilitet, spesielt laptop-brukere. Imidlertid er den eneste virkelige ulempen til å ha et trådløst nettverk er at kablet tilkobling tendens til å være mye raskere enn trådløse tilkoblinger. Dette kan imidlertid ikke være tilfelle lenger. Trådløse nettverk er også sies å tilby minst trygghet for brukeren også. Likevel, kan brukeren kjøpe ytterligere midler for å beskytte sitt hjem nettverksoppsett.

Hva er nødvendig for Wireless Home oppsett?

For et trådløst hjemme oppsett, trenger du en trådløs ruter. Hvis din hjemme er større, må du kanskje også en repeater eller range extender for å dekke hele hjem. Med et trådløst nettverk, kan skrivere og andre elektroniske enheter kobles til. Hver datamaskin som er koblet til nettverket vil kreve en trådløs adapter. Noen enheter allerede har innebygde trådløse kommunikasjonsegenskaper. Enhetene som ikke kan legges til ved hjelp av en trådløs Ethernet brud å koble til.

Etablering av en trådløs tilkobling krever beskytter nettverket ditt, og det er flere sikkerhetsalternativer å velge mellom for eksempel WiFi Protected Access (WPA), Wired Equivalency Privacy (WEP), og Media Access Control (MAC) adresse filtrering. Disse sikkerhetsmetoder kan også brukes sammen for å beskytte nettverket ditt, slik at du kan ha den ytterste sikkerhet.

Velge en kablet hjemmenettverk Connection

Hvis du velger å gå med et kablet nettverk system, vil en Ethernet-tilkobling være nødvendig. Å ha et kablet nettverk vil forsyne brukeren med en rikelig mengde av sikkerhet, så vel som evnen til å flytte store mengder informasjon raskt. Kablede nettverkstilkoblinger kan vanligvis tilby raskere hastighet enn et trådløst nettverk. Men med konstant fremme av teknologi, kan noen trådløse nettverk systemer være like raskt som en kablet tilkobling. Tilkobling med kabel er vanligvis rimelig og enkel å installere. Undergangen til å ha et kablet nettverk er kostnaden for tilkobling av flere datamaskiner via en Ethernet-kabel. Avhengig av hvor langt fra hverandre hver datamaskin er fra den andre, og hvor mange du har til å koble til, kan kostnadene for Ethernet-kabelen blitt et kostbart. Det er også viktig å merke seg at Ethernet-kabelen vil være synlig, og dette kan være skjemmende; for å unngå dette, kan du installere Ethernet-kablene i veggen, som også kan være en kostbar. I tillegg, hvis du har en bærbar PC i hjemmet ditt, og du har tenkt å bruke den, kan en trådløs nettverkstilkobling være et bedre valg, slik at brukeren kan ha fritid på å flytte om hjemmet.

Hva er nødvendig for en kablet hjemmenettverk oppsett?

Utstyret generelt behov for å sette opp et kablet nettverk inkluderer en Ethernet-kabel, og en telefonlinje eller en koaksialkabel som er samme type kabel som brukes til å gi kabel-tjenesten.
Hvis brukeren er bare å koble to datamaskiner, det eneste utstyret som trengs ville være en NIC-kort eller nettverkskort installert i begge maskinene og en Ethernet-kabel for å koble dem sammen.

Hvis din ønsker å bygge nettverk mer enn én datamaskin og andre elektroniske enheter, trenger du en Ethernet-ruter og kabel for å koble datamaskiner og andre mekanismer til ruteren. Etter å ha installert alt, vil datamaskinene måtte være konfigurert slik at de kan nettverk med hverandre. Noen datamaskiner leveres med nettverkskort allerede installert. I dette tilfellet ville brukeren bare trenger å kjøpe ruteren system som skal leveres komplett med kabeltilkoblinger, og deretter konfigurere datamaskinene.