Hvordan erstatte en Compaq harddisk

Bare fordi din nåværende harddisk er stekt eller du vokste størrelsen kapasitet betyr ikke at du bør droppe din nåværende datamaskin og kjøpe en annen. Fjerne den gamle harddisken og installere oppgraderingen kan gjenopprette PCen til optimal ytelse og spare penger.

Bruksanvisning

1 Slå din PC. Koble fra strømkabelen, skjerm og andre eksterne enheter som er koblet til PC-kabinett. Plasser tårn på et bord, skrivebord eller annen forhøyet arbeidsflate.

2 Fjern skruene på baksiden av tårnet og skyv saken ut av rammen. Compaq, som med alle andre produsenten av datamaskinen, bruker en rekke case-stiler. Noen saker har en side panel som gir enkel tilgang til de interne komponentene, mens andre krever at brukerne å fjerne hele saken.

3 Finn harddisken, er det vanligvis nær fronten av datamaskinen og over eller under DVD-stasjonen. Fjern alle kabler som er koblet til harddisken. Det bør være to kabler festet til det: det brede IDE kabelen og mindre strømkabelen. Hold orden på disse kablene ved å pakke dem sammen med en gummistrikk.

4 Fjern skruene fra den gamle harddisken og skyv harddisken ut av saken. Det bør være skruer på begge sider av harddisken; sette dem til side.

5 Sett den nye harddisken inn i den ledige plass. Sett i skruene og fest IDE og strømkabelen. Sett på saken og skruer.

Hint

  • Bruk en magnetisk håndleddstropp eller gni hendene mot noen metall del av saken for å unngå sjokkerende harddisken.