Hvordan Formater og installer en HP PC

Hvordan Formater og installer en HP PC


Mens de fleste problemer med HP-datamaskiner kan løses ved mindre drastiske midler, til tider det beste løpet av handlingen er å reformatere maskinen og installere operativsystemet og filer til fabrikkinnstillingene. Noen eksempler på når denne handlingen ville være berettiget inkluderer en alvorlig virusinfeksjon og en skadet operativsystem. PC-eiere bør også reformatere datamaskinene sine før de selge eller gi dem bort, da dette vil ødelegge alle personlige data på PC-en.

Bruksanvisning

1 Finn gjenopprette CD og operativsystem-CDen som fulgte med HP PC. Hver modell har sin egen gjenopprette CD, så du vil trenge en som fulgte med datamaskinen. Hvis du ikke har en gjenoppretting CD, kontakte HP på 1-800-652-6672 for å bestille en ny.

2 Sikkerhetskopier alle dine personlige filer til en ekstern harddisk, minnepinne eller online backup-tjeneste. Formateringen vil ødelegge alle data på harddisken.

3 Sett gjenopprette CD i CD- eller DVD-stasjonen og slå av datamaskinen. Start PCen og gjør at datamaskinen kan starte fra CD. Hvis PC-en ikke starter opp fra gjenopprette CD, slå den av, må du starte enheten og se på skjermen i et "Trykk en tast for å starte opp fra CD" meldingen. Trykk en tast når du ser denne meldingen for å tvinge systemet til å starte opp fra disken.

4 Velg operativsystemet som fulgte med datamaskinen, og trykk "Enter". Noen HP gjenopprette CDer støtter mer enn ett operativsystem, så pass på å velge den rette.

5 Svar "Ja" til instruksjonene advarsel om at dataene på harddisken er i ferd med å bli ødelagt. Vent mens stasjonen er formatert.

6 Sett inn CDen med operativsystemet når du blir bedt. Skriv inn lisensnøkkelen når du blir bedt --- dette lisensnøkkel er vanligvis plassert på en liten etikett på toppen av kabinettet.

7 Start maskinen på nytt når gjenopprettingen er fullført. Koble datamaskinen til Internett og gå til Windowsupdate.com nettstedet for å laste ned noen service packs og oppdateringer som ble utgitt siden maskinen ble bygget.