Hvordan gjenopprette Auto lagrede filer fra Openoffice

Hvordan gjenopprette Auto lagrede filer fra Openoffice


Openoffice, som mange kontorprogrammer, inneholder et alternativ for å automatisk lagre filer. I tilfelle av et system eller program krasjer, kan disse automatisk lagret filene gjenopprettes slik at du mister lite eller ingen data. Mens Open Office vanligvis ber deg om å åpne noen automatisk lagrede dokumenter neste gang du starter programmet, kan du noen ganger trenger å gjenopprette en autolagret fil manuelt. Plasseringen av disse filene, avhenger av operativsystemet og installasjonsalternativer.

Bruksanvisning

1 Trykk "Alt-F4" på en Windows-PC eller "Cmd-Q" på Mac OS X til å stenge ned Openoffice hvis den er åpen. Vent til programmet er helt lukket før du fortsetter.

2 Klikk på "Verktøy | Alternativer | OpenOffice.org | Paths" for å finne brukerprofil mappen. Naviger til den i Explorer eller filbehandler og finn Openoffice backup-mappen.

3 Se etter filer som slutter med utvidelsen BAK. Kopiere disse filene til et annet sted i systemet, for eksempel på skrivebordet.

4 Endre navn på eventuelle sikkerhetskopiere filer med en ny utvidelse for å matche forlengelsen brukes av at Open Office-fil type. For eksempel, hvis Filename.bak er et tekstbehandlingsdokument, endre navn på det Filename.odt. Hvis du lagret dokumentet som en annen enn ODT type, for eksempel TXT eller DOC, bruke riktig filtype i stedet.

5 Dobbeltklikk på filen for å åpne den. The Open Office-program tilknyttet filen vil lansere og vise gjenopprettede dokumentet.