Hvordan koble en LAN til Windows 7 og Vista

Et LAN, Local Area Network, er en serie av maskiner som er koblet ved hjelp av inter-nettverk kabler. Dette er i motsetning til et WAN, Wide Area Network, hvor datanettverk er satt opp til å bruke ekstern kabling, slik som telefonlinjer, for å koble enheter på forskjellige steder. LAN-tilkoblinger har blitt en hjørnestein i hjemmet databehandling på grunn av flere datamaskiner og nettverksklare enheter blir installert i et hjem. Windows Vista og 7 operativsystemer utnytte "hjem gruppen" nettverkskonfigurasjoner og auto deteksjon programvare for å automatisk konfigurere LAN-innstillingene for brukerne.

Bruksanvisning

1 Koble den ene enden av Ethernet-kabelen til en ledig port på LAN switch eller ruter.

2 Koble den andre enden av Ethernet-kabelen til Ethernet-porten på datamaskinen. Denne porten er oftest funnet på baksiden av datamaskinen saken.

3 Klikk på nettverks ikonet. Alternativt åpne nettverk sentrum fra kontrollpanelet.

4 Klikk på "Home Group" lenke i høyre del av dialogen nettverk boksen.

5 Klikk på "Bli med hjem Group" link. Denne koblingen vises i senterdelen av et nytt vindu. Et passord kan være nødvendig for å koble til det lokale nettverket. På dette punktet Windows identifiserer LAN og alle enheter som er koblet til den. Alle offentlige mapper, skrivere og nettverksstasjoner vil bli tilgjengelig for brukeren.

Hint

  • Nettverket skal være oppsett av nettverksansvarlige for å tillate datamaskiner med Windows Vista for å få tilgang til LAN. Dette gjøres under opprettelsen av hjemmet gruppe LAN. Utenom dette forbeholdet, er forbindelsen til et LAN med Windows Vista identiske.