Hvordan konvertere en bærbar PC til en SATA

Hvordan konvertere en bærbar PC til en SATA


Serial ATA (SATA) er et grensesnitt som brukes til å koble harddisker til hovedkort om nyere stasjonære og bærbare datamaskiner. Selv om det er lett å oppgradere en stasjonær hovedkort å legge kompatibilitet for SATA, er dette vanligvis ikke mulig for brukere av bærbare datamaskiner. Men man omgå er å bruke en USB-til-SATA adapter for å legge til SATA kompatibilitet til den bærbare datamaskinen.

Bruksanvisning

1 Sett inn en USB-til-SATA adapter inn i en ledig USB-port på den bærbare. Avhengig av din bærbare PC, kan du finne en av disse slanke porter på begge sider eller på baksiden av enheten.

2 Sett inn CD-ROM-en som fulgte med adapteren til den bærbare datamaskinen og installere driverne. Brukere av nyere operativsystemer som Windows 7 eller OS X Snow Leopard ikke trenger å installere drivere.

3 Fest en SATA-harddisk til adapteren. Linje opp kontaktene på adapteren med SATA data og strømkontakter på enheten. Trykk for å sikre tilkoblingen. SATA-stasjonen er nå klar til bruk med den bærbare datamaskinen.