Hvordan konvertere MP3-filer til noter

Hvordan konvertere MP3-filer til noter


Konvertering MP3-filer til noter kan gjøres billig ved hjelp av tre separate freeware-programmer. Først må du konvertere MP3 til en WAV-fil, så vil du konvertere WAV-fil til en MIDI-fil, og til slutt vil du konvertere MIDI-fil i utskriftsvennlig noter. Det finnes programmer som vil konvertere MP3 til noteark ved en mer direkte rute, men du må betale $ 100 eller mer til å bruke dem. Denne artikkelen vil vise deg hva du kan bruke gratis, og mens to av søknadene er PC-bare, kan de brukes på hvilken som helst Mac med en Windows-emulering program som Boot Camp eller Virtual PC.

Bruksanvisning

Hvordan konvertere MP3-filer til noter

1 Last ned Switch Audio Converter-programvare for enten Mac eller PC-plattformen (lenke i Referanser). Åpne programmet og klikk på "Add Files" i åpningen splash-side. Finn MP3 du ønsker å konvertere i Switch leseren og dobbeltklikk på den.

2 På linjen som sier "Output Folder" klikk på "Browse" for å bestemme hvor du vil lagre WAV-fil. Der hvor det står "Output Format" sørg for å velge "WAV". Marker MP3 og trykk "Konverter" nederst til høyre på splash-side. MP3 vil bli konvertert til en WAV-fil i stedet du valgte.

3 Last ned AmazingMIDI, en WAV til MIDI konverter (lenke i Referanser). Installer og åpne programmet på PC-en, men hvis du bruker en Mac åpen AmazingMIDI på din Windows-emulering program. Når splash-vinduet kommer opp, velg "Input File" og legge til WAV du gjort med Switch.

4 Under "Tone File" velge enten "piano0" eller "piano1" og i "Output File" velge hvor du vil at konverterte MIDI-fil som skal opprettes. Klikk på "Transkriber" på toppen av splash-side og velg "Transkriber" igjen for å starte konverteringen.

5 Last ned gratis Notation Player (lenke i Referanser). Igjen, hvis du er på en Mac må du åpne denne i emuleringsprogram. Når du har installert og åpne for splash-side, vil du se en boks som gir deg tre alternativer. Velg det andre alternativet, "Skip opplæringen, men spør meg igjen senere."

6 Gå til "File" øverst til venstre på splash-side og velg "Open". Finn MIDI-filen du nettopp laget, og dobbeltklikk på den. Du bør se notene nå. For å skrive det, gå til "File" igjen og velg "Skriv ut".

Hint

  • Hvis du har iTunes på datamaskinen, kan du bruke den til å konvertere MP3-filer til WAV-filer i stedet for å laste ned Switch.
  • AmazingMIDI er din svakeste ledd. Hvis du er seriøs om å skape noteark fra MP3-filer, kan du vurdere å oppgradere til en bedre lyd til MIDI konverter.