Hvordan lage avansert lysbildeserier

Hvordan lage avansert lysbildeserier


Å gjøre en avansert lysbildeserie med et profesjonelt utseende vil legge til presentasjonen, om lysbilde er for jobb eller skole eller bare for å dele bilder med familie og venner. For å lage en lysbildeserie med avanserte effekter du trenger enten Windows Movie Maker eller Apple iMovie, som begge er tilgjengelig som gratis nedlasting på Windows og Apple offisielle nettsider.

Bruksanvisning

1 Åpne enten Movie Maker eller iMovie ved å dobbeltklikke på programikonet på skrivebordet. Du kan også søke etter programmet i Start eller Finder.

2 Velg bildene du vil bruke i lysbildeserien. Hvis du bruker Movie Maker, klikker på Bilder for å bla gjennom og velge bilder, og klikk deretter Importer. For iMovie, bla gjennom bildene dine i deg iPhoto-biblioteket, som vil bli plassert i nedre høyre delen av iMovie-vinduet. Dra noen bilder fra iPhoto til prosjektvinduet. Juster rekkefølgen av bildene i begge programmene ved å dra bildene langs tidslinjen.

3 Legg en avansert effekt ved å velge ett eller flere overganger mellom bildene. I begge programmene, bla gjennom og forhåndsvise disse virkninger under Overganger, klikk på og dra den overgangen du vil ha i mellom bildene. Du kan bruke en overgang for hele prosjektet, eller velge en annen overgang for hvert bilde.

4 Legg til et lydspor i lysbildeserien som en annen avansert effekt. For Movie Maker, drar sangen (som en mp3 track) fra skrivebordet til Lyd / Musikk delen i Movie Maker vinduet. I iMovie, bla i iTunes-biblioteket, som ligger på høyre side av iMovie-vinduet. Velg sporet eller sporene du vil bruke, og dra dem opp til tidslinjen.
Trim eller klippet musikkspor ved å høyreklikke, deretter dra hver ende av den synlige spor til start og stopp punkt du foretrekker. For ytterligere lyd tilpasning, begge programmene tilbyr også et utvalg av lydeffekter for å inkludere i lysbildeserien.

5 Legg til tittel og kreditter til lysbildeserien for en avansert, film-stil effekt. I Movie Maker, velger Titler og Credits. Skriv inn tittelen på lysbildeserien og kreditter for etablering, velger en font og farge, og klikk på Legg til tittel. I iMovie, velger du tekstikonet (T) på høyre side og dra rulletekst på slutten av lysbildeserien. Legg tittelen og kreditter, velge en font og farge du ønsker.

6 Klikk Play eller Forhåndsvisning og se avanserte lysbildefremvisning. Hvis det er noen problemer eller steder for forbedring, gå tilbake til prosjektvinduet og justere etter behov.