Hvordan lage en elektronisk brosjyre

Lage dine egne brosjyrer er rask, billig og enkelt. Du kan lage brosjyrer på datamaskinen for din bedrift, for en spesiell hendelse eller for din klubb eller organisasjon. Ved å opprette en elektronisk brosjyre har du muligheter for å skrive dem ut selv, å sende dem til et trykkeri, sende dem som e-post eller legge dem ut på nettet som en Adobe Acrobat dokument.

Bruksanvisning

1 Logg inn på datamaskinen. Klikk på "Start" -menyen. Klikk på "Programmer". Dobbeltklikk på "Microsoft Office Publisher."

2 Velg "Brosjyrer" under "Wizards" fra Microsoft Publisher Catalog som vil åpne med Publisher-programmet. Hvis katalogen ikke åpnes automatisk, klikk på "File" på verktøylinjen og velg "New".

3 Klikk på brosjyren typen du vil opprette. Det vil være et utvalg av brosjyrer spesielt utviklet for visse formål, inkludert: Informativ, Event, Fund-raiser og prisliste.

4 Velg utformingen av brosjyren fra design alternativene i boksen til høyre. Klikk på "Start Wizard." Klikk "OK" hvis du ønsker veiviseren for å fylle ut kontaktinformasjon automatisk. Dette alternativet vil ta deg til en personlig informasjonsboksen. Etter å fylle ut kontaktinformasjonen klikk "Update." Veiviseren vil legge til informasjonen i brosjyren og det vil lagre informasjonen for senere bruk. Hvis du ønsker å fylle ut kontaktinformasjon manuelt, klikk på den røde "X" på toppen av dialogboksen.

5 Velg fargevalget du brosjyre ved å klikke på "Next" i dialogboksen som ligger på venstre side av skjermen. Fargevalget kan forhåndsvises på brosjyren i vinduet til høyre. Når du har bestemt deg for fargevalget, klikk "Finish" i dialogboksen. Dialogen vil holde åpent slik at du kan farger senere hvis du ønsker det.

6 Skriv i brosjyren teksten i de områdene som har tekst aliaser. Veiviseren vil automatisk vise siden en av brosjyren. Når du er ferdig å fylle ut side en, klikk på nummer to som ligger på utleid siden av den nederste verktøylinjen.

7 Sette inn bilder i brosjyren ved å høyreklikke på bildeplassholdere i brosjyren. Plasser musepekeren over "Endre bilde ..." og velge "Picture". Klikk på "From Clipart" for å bruke et Microsoft bildet eller klikk på "Fra fil" for å bruke et bilde som er lagret på datamaskinen. Endre størrelsen på bildet du velger ved å klikke og holde på en av hjørnehåndtakene på boksen rundt bildet. Flytt håndtaket for å gjøre bildet større eller mindre.

8 Klikk på "File" når du er ferdig med å opprette brosjyre. Klikk "Lagre som". Skriv inn navnet på din brosjyre i dialogboksen. Dialogboksen vil automatisk foreslå at prosjektet som en Publisher-fil. Du bør alltid gjøre dette først, det vil tillate deg å gå tilbake og gjøre endringer, redigere eller gjenbruke din brosjyre design.

9 Klikk på "File" igjen for å lagre brosjyren som et endelig produkt. Hva du velger, avhenger av hvordan du har tenkt å distribuere brosjyren. På eldre versjoner av Publisher har du muligheter for lagring og distribusjon av brosjyren som et Word, Works eller Wordperfect-dokument. På nyere versjoner av Publisher, vil du også ha muligheten til å lagre brosjyren som en Adobe Acrobat-fil. Klikk "Lagre som" og velge type dokument fra "Lagre som type" rullegardinmenyen. Hvis du har tenkt på å ha brosjyren kommersielt trykt, klikk på "Pakk ned" og velg "Ta til en Commercial Printing Service."

Hint

  • du må skrive ned Utgiver prosjekt hvert 10-15 minutter mens du arbeider på den. På den måten vil du ikke tilfeldigvis miste arbeidet ditt hvis noe skjer, og programmet avsluttes uventet.