Hvordan lage en god graf enkelt

Grafer eller diagrammer visuelt representere og sammenligne organiserte data. Diagrammer variere i type, hver spesielt utviklet for å sammenligne verdier annerledes. For eksempel, søylediagrammer beste observere verdier over tid eller under ulike forhold, mens spredningsplott viser en fordeling av data sammen verdier. Sektordiagrammer er ideelle for proporsjonale relasjoner mellom data mens områdediagrammer best representerer kumulative summer eller prosenter over tid. Du kan bruke en av flere forskjellige programmer for å hjelpe deg å lage en stor graf lett.

Bruksanvisning

Lag en graf

1 Åpne nettleseren og gå til Lag en graf nettside (se Ressurser). Lag en graf lar deg lage en graf online deretter laste den ned til datamaskinen, sette det inn i et annet dokument eller skrive den ut.

2 Klikk på den type graf som du ønsker å lage: bar, linje, areal, kake eller XY.

3 Klikk på "Design" -kategorien på høyre og gjøre endringer i den visuelle stilen til grafen som form, skyggelegging, farge og dimensjoner.

4 Klikk på "Data" -fanen på høyre og inngangsverdiene som vises på grafen som tittel, X og Y-aksen etiketter (når gjeldende) og data for hvert element i forhold på grafen (opp til 50 sett med data).

5 Klikk på "Etiketter" -kategorien på høyre og endre hvordan etikettene vises på grafen din. Du kan endre hva slags merking (verdier, navn eller prosent-av-hel), der etikettene vises på grafen og skriften på etikettene.

6 Klikk på "Preview" fanen til høyre for å vise grafen. Klikk på "Print / Save" fanen til høyre for å lagre diagrammet som en PDF, JPG, SVG, PNG, EMF eller EPS-fil.

graf Maker

7 Åpne nettleseren og laste ned Graf Maker (se Ressurser). Lagre filen på skrivebordet ditt. Graf Maker er et program som lar deg enkelt lage en graf på datamaskinen og deretter importere filen inn i et annet program, eller skrive ut diagrammet.

8 Dobbeltklikk på installasjonsfilen og følger instruksjonene for å installere programvaren. Dobbeltklikk på ikonet på skrivebordet for å starte programmet. Hovedvinduet vises.

9 Skriv en tittel på grafen inn i boksen der det står "Tittel for diagrammet."

10 Input beskrivelse verdier for hvert element i forhold til x-aksen "Data" felt. Skriv inn de tilsvarende tallverdier for hvert element i forhold til y-aksen "Data" felt. Merk at du kan legge inn opp til seks forskjellige elementer for diagrammet.

11 Input etiketter for X og Y-aksen i "X Axis Label" og "Y-akse label" feltene. Dette er valgfritt.

12 Klikk "Bygg et linjediagram", "Bygg et søylediagram", eller "Bygg en Pie Chart" nederst i vinduet. Programmet vil automatisk konstruere og vise valgt type graf.

1. 3 Klikk "Tilbake til Data Entry" for å gå tilbake til hovedmenyen, og gjøre endringer i data eller type graf. Klikk "Kopier Bar Graph" for å kopiere grafen til utklippstavlen der du kan lime det inn i et dokument.

Microsoft Excel 2010

14 Åpne en Microsoft Excel 2010-regneark som inneholder data eller åpne et tomt dokument og legge inn data i en serie i rader eller kolonner.

15 Marker rad eller kolonne som inneholder dataene du vil bruke til å lage en graf.

16 Klikk på "Sett inn" øverst i vinduet i Microsoft Office-båndet. Finn "Charts" gruppe. Den "Charts" gruppe inneholder flere typer diagrammer du kan legge til din Excel-dokument, inkludert kolonne, bar, line, pai, areal og punktdiagrammer.

17 Klikk på diagramtypen du ønsker å legge til din Excel-dokument. Et diagram sub-type rullegardinmeny vises. Et diagram undertypen videre definerer hvordan et diagram ser ut.

18 Klikk på figuren undertypen som du ønsker å bruke. Diagrammet vises i Microsoft Excel-dokument.