Hvordan lage en grunnleggende regneark

Regneark er en av de beste måtene å analysere data og prosjekt fremtidige data manipulasjoner effektivt. Selv regneark kan bli komplisert og inneholder store mengder data med intrikate formler, er det viktig å begynne i det små. Ved å følge noen generelle regler, kan du lære hvordan du oppretter en grunnleggende regneark.

Bruksanvisning

1 Bestem hvilke data du ønsker å vise. Du må bestemme hva du vil regnearket til å bevise eller prosjekt, og du må tenke på det i de enkleste vilkårene mulige. For eksempel, hvis du prøver å analysere salgsdata for en bilforretning, ville det være litt for forvirrende å liste spesifikke modeller, den enkelte inntekt på hver kunde som kjøpte disse modellene, og hva henvist dem til forhandleren. Hvis du tar en mer strukturert tilnærming, imidlertid, og liste den gjennomsnittlige inntekten til kunder som har kjøpt spesifikke modeller, kan denne taktikken være en bedre måte å presentere dine salgsdata mer sammenhengende.

2 Tenk på hvordan du ønsker å formatere dataene. Regneark er laget av flere axises. Du må vurdere hvordan du bruker disse til å vise trender i dataene du kompilere. For eksempel, hvis du sammenligner kostnadene for en viss type peanøttsmør til mengden av peanøtter gitt, ville det være fornuftig å ta en enkel, to-kolonne tilnærming. Liste året og den gjennomsnittlige prisen på en horisontal akse. Dette formatet vil gjøre ytterligere informasjoner prognoser og manipulasjoner lett å visualisere.

3 Velg et program for å lage regnearket. Selv om Microsoft Excel er standard (og mest brukte) regnearkprogram, finnes det andre alternativer. Tenk Open Office, et helt gratis alternativ til Microsoft Office-pakken. Det regnearkprogram har mange av de samme funksjonene som Excel.

4 Skriv inn dine data. Selv om dette kan høres ut som den enkleste trinnet, er det viktig å ta deg god tid, og skriv det nøyaktig slik du har planlagt i trinn 2. Sørg for å holde dine data i tråd med ulike data axises, og ta deg tid til å sørge for at alt er skrevet inn riktig.

5 Påfør formler. Hvis du har satt av et eget område på regnearket for fremtidige prognoser, gjennomsnitt eller andre data manipulasjoner, vil du ønsker å skrive dem sist. Bare klikk på plass der manipulasjoner vil gå, og deretter skrive formelen i formellinjen nær toppen av programmet. Hvis du trenger hjelp til å skrive formler, se Resources for en grunnleggende tutorial på hvordan å lage og bruke formler i Excel.