Hvordan lage et flytdiagram i Office 2003

Hvordan lage et flytdiagram i Office 2003


Flytdiagrammer, også kalt flytskjemaer, skjerm prosesser eller gi instruksjoner som kreves for å fullføre en oppgave. Fordi flytdiagrammer bruke grunnleggende former og begrenset tekst for å instruere og informere brukeren, de er godt egnet for tilfeller som krever korte, men omfattende data, for eksempel ansatt håndbøker og brukermanualer. Du kan lage et flytdiagram ved hjelp av flere Office 2003-programmer, for eksempel Word, Excel, Publisher og PowerPoint.

Bruksanvisning

1 Åpne en blank side i Office-programmet der du vil opprette et flytdiagram. Pass på at "Drawing" verktøylinjen er synlig. Hvis ikke, gå til "View" -menyen, velg "Verktøylinjer" og velg "Drawing".

2 Klikk på "autofigurer" -knappen på "Drawing" verktøylinjen. Pek på "flytskjema" og velg den første figuren du vil bruke i flytskjema. Plasser musepekeren over hver form for å se et verktøytips av sin foreslåtte konnotasjon. Klikk på siden av Office-programmet der du ønsker å tegne formen. Gjenta for de resterende figurer du trenger.

3 Koble formene i flytdiagrammet. Klikk på "autofigurer" -knappen på "Drawing" verktøylinjen. Pek på "Kontakter" og velg hvilken type forbindelseslinje du vil bruke. Klikk på utsiden av den første formen for å begynne å tegne kontakten, og klikk deretter på utsiden av den andre formen for å vise flyten eller prosessen. Gjenta, som forbinder alle figurene i flytskjemaet.

4 Legg tekst til figurene. Høyreklikk på en form og velg "Legg til tekst." Skriver trinnet i flytprosessen eller i form. Skriv inn den tilhørende trinn eller instruksjoner i hver form.

5 Endre fargen på en figur eller kontakt. Høyreklikk form eller kontakten og velg "Format autofigur". Velg en farge fra "Fill" for å fylle en figur eller velg en farge fra "linje" for å endre omrisset av en form eller farge på en kontakt. Lagre flytskjema før du lukker Office-programmet.