Hvordan lage PDF-filer i Macbook Pro

Hvis du har en Macbook Pro, og du ønsker å lage PDF-filer for e-post eller presentasjoner, bruker PDF skapende funksjon som er innebygd i Mac OS X. Slå noen side med bilder og tekst i en PDF-fil med de funksjonene som er tilgjengelige fra Skriv ut dialogboksen. Opprette og sende PDF-kopier av websider i ett trinn eller lagre ukomprimerte PDF-filer med høy oppløsning på harddisken. Mac OS X PDF-funksjonen lar deg også lage passordbeskyttede PDF-filer for sensitive data.

Bruksanvisning

1 Klikk på "Dock" ikonet for programmet du vil bruke til å opprette en PDF. Enhver OS X-program som viser bilder og tekst, for eksempel nettlesere og tekstbehandlere, tilbyr muligheten til å opprette en PDF fra Fil-menyen.

2 Klikk "Fil" i oppgavelinjen øverst på skjermen. Klikk på "Skriv ut" i bunnen av rullegardin Fil-menyen. En forhåndsvisning dialogboks.

3 Klikk på pilen boksen til høyre for "Printer" drop-down menyen for å utvide forhåndsvisningen. Pass på at siden du skriver ser riktig i forhåndsvisningsvinduet.

4 Klikk "PDF" nederst i dialogboksen, og velg ett av alternativene fra rullegardinmenyen. Klikk "Lagre som PDF" for å lagre en kopi av filen på harddisken, eller klikk på "Mail PDF" for å sende filen som et vedlegg i en e-post.

5 Skriv inn et navn på filen og klikk "Lagre" for å kopiere filen på harddisken. Klikk på "Avbryt" i dialogboksen Skriv ut for å avbryte utskrift eller klikk "Skriv ut" for å skrive ut siden.

Hint

  • Lagre en lys kopi av PDF ved å velge "Lagre som PDF-X" fra rullegardinmenyen PDF. PDF-X-fil har en liten filstørrelse som er minst nødvendig for utskrift.