Hvordan laste opp til FTP-nettsteder

Hvordan laste opp til FTP-nettsteder


De fleste domener gjøre bruk av (FTP) nettsteder File Transfer Protocol å forenkle opplasting og nedlasting av filer og mapper som utgjør et nettsted. FTP-området vert, også kjent som en adresse, i et bestemt domene er vanligvis ftp://ftp.domainname.com og kan nås på en rekke måter. Den enkleste måten å laste opp til en FTP-område er et program utviklet spesielt for oppgaven eller via et program som har FTP funksjoner bygget inn i den, for eksempel Adobe Dreamweaver eller andre web design software.

Bruksanvisning

1 Finn ønsket FTP påloggingsinformasjonen. Denne informasjonen er tilgjengelig fra web hosting firma som er vert for nettstedet, og inkluderer brukernavn, passord, vert / adresse og port for FTP-området.

2 Åpne FTP-klient program på den lokale datamaskinen. Dusinvis av freeware-programmer eksisterer og kan lastes ned og installeres på få minutter (se Ressurser).

3 Opprett en ny FTP-området profil i FTP-klient program. Dette alternativet er vanligvis funnet under "File" -menyen og er merket "Site Manager" eller "Remote Browser" i de fleste tilfeller.

4 Legg FTP-området informasjon til den nye nettsiden profil og lagre endringene. Skriv inn informasjon innhentet fra hosting selskap i de aktuelle tekstfeltene.

5 Trykk på tilkoblingsknappen for å åpne FTP-tilkobling mellom den lokale datamaskinen og webserveren.

6 Velg filene på den lokale datamaskinen og dra dem til målmappen på webserveren for å starte opplastingen.

Hint

  • Filer som brukes for nettstedet er vanligvis dratt til "www" eller "public_html" -mappen og undermapper som finnes. Kontakt hosting selskapet hvis det er noen tvil om hvor filene skal lastes opp til.