Hvordan legge til en brukerprofil til en datamaskin

Når flere personer bruker en datamaskin, er det viktig at de har ulike brukerkontoer. Fordelene med å holde individuelle brukerprofiler omfatter personvern, sikkerhet og tilgjengeligheten av separate personlige filer. Legge til en ny brukerprofil er enkelt, men det krever at du har administratortilgang på datamaskinen din. Når du sette opp flere brukere på maskinen din, har du muligheten til å kontrollere hvilke programmer og filtyper de kan få tilgang til fra sine brukerkontoer.

Bruksanvisning

1 Klikk på Windows "Start" -knappen på datamaskinen.

2 Velg "Control Panel" fra menyen.

3 Klikk på "User Accounts" fra "Control Panel" i dialogboksen.

4 Velg "User Accounts" alternativet, klikk deretter på "Behandle en annen konto." Hvis du blir bedt om administrator bekreftelse, klikker du på "Ja" -knappen og angi passordet hvis det er nødvendig.

5 Skriv inn navn for denne brukerprofilen, og velg en kontotype. Klikk på "Opprett konto" -knappen for å fullføre.

6 Velg den nye brukeren du opprettet. Tilpass brukerprofilen. Du har muligheter for å lage et passord, endre profilbilde, sette opp foreldrekontroll og bytte kontotype.

Hint

  • Trinnene er nevnt ovenfor gjelder for Microsoft Windows Vista og 7. Legge til nye brukere i Windows XP og 2003 er svært like og krever administratortilgang til Windows Kontrollpanel.