Hvordan legge til et passord til NETGEAR

Hvordan legge til et passord til NETGEAR


Navigere en Netgear router kan være vanskelig når du har mistet den manuelle med standard passord og IP-adresse. Men å legge til en personlig passord til nettverket er enkelt når du har den universelle tilgangskoder. Legg et personlig passord til din Netgear å sikre at bare du og de du gir passordet til kan få tilgang til nettverket.

Bruksanvisning

1 Kontroller at ruteren er koblet til datamaskinen din enten via en Ethernet-kabel eller trådløs tilkobling.

2 Skriv inn standard NETGEAR IP-adressen i nettleseren: http://192.168.0.1 eller http://192.168.1.1.

3 Skriv inn standard brukernavn "admin" og passord "passord" når du blir bedt om å oppgi brukernavn og passord. Skriv inn disse i alle små bokstaver og uten anførselstegn.

4 Finn siste brukernavn og passord opprettet eller gjenopprette ruteren til fabrikkinnstillingene hvis "admin" og "passord" ikke fungerer. Gjenopprette ruteren ved å trykke på reset-knappen på baksiden av ruteren i ca 10 sekunder til testlampen blinker. Vent til ruteren for å starte på nytt. Logg inn med standard brukernavn og passord.

5 Velg "trådløst nettverk."

6 Gå til "Wireless Network" og skriv inn et nettverksnavn. Gjør nettverksnavnet minneverdig og personlig, slik at du vet det er ditt.

7 Gå til "Security Options" og velg WPA-PSK [TKIP] + WPA2-PSK [AES].

8 Skriv inn et personlig nettverkspassord. Gjør passordet minneverdig for deg, men personlig nok slik at ingen kan gjette det. Oppgi dette passordet inn i "Passphrase" boksen.

9 Skriv ned passordet på et ark, og oppbevar det på et trygt sted.

10 Gå til "Apply" og klikk på den for å lagre de nye innstillingene.

Hint

  • Skriv ned alt: IP-adresse, nettverksnavn og passord. Oppbevar den i nærheten slik at du kan få tilgang til ruteren og endre informasjonen når som helst.