Hvordan øke hastigheten på en Hard-Disk Drive

Ingen har noen gang kjøpt en bil eller en datamaskin, fordi det kan gå tregere. Hvis harddisken ser ut til å ta en evighet å gå om sin virksomhet, eller om det er å ha problemer med å holde tritt med CD-R brenner programvare, sjansene er det er tid for en tune-up og defragmentering.

Bruksanvisning

for Windows

1 Lukk alle åpne programmer. Deaktiver antivirusverktøy, skjermsparere og andre bakgrunnsprogrammer. Kontroller at du har avsluttet alle programmer i Windows ved å trykke Ctrl + Alt + Delete gang (ikke trykk den to ganger, eller du vil starte datamaskinen på nytt).

2 Windows vil vise deg en liste over programmer som kjører. Marker hvert program (en om gangen), og klikk på Avslutt oppgave å lukke hver enkelt.

3 Dobbeltklikk på Min datamaskin for å åpne vinduet Min datamaskin.

4 Velg harddisken du vil defragmentere.

5 Velg Egenskaper fra hurtig Fil-menyen. Du bør se vinduet Egenskaper for stasjonen du har valgt.

6 Velg kategorien Verktøy.

7 Klikk på Defragmenter knappen.

For Mac OS

8 Apple gir ikke en disk-defragmentering program med Mac OS, selv om de fleste tredjeparts disk utility programmer inkluderer en.

9 Hvis du ikke velger et tredjepartsverktøy program, kan du gjøre en delvis defragmentering ved å kopiere så mange filer som mulig til en backup disk. Ikke ta med systemmappen.

10 Når filene er trygt kopiert, og deretter slette dem fra den opprinnelige disken.

11 Kopier sikkerhetskopierte filene tilbake til den opprinnelige disken.

Hint

  • Sjekk trafikkerte disker for fragmentering på regelmessig basis, som en del av en vanlig vedlikeholdsrutine (veiviseren vedlikehold i senere versjoner av Windows kan hjelpe deg å sette opp).
  • Disk defragmentering er farlig for dine data og bør aldri bli gjennomført uten først å sikkerhetskopiere alle data og deretter utføre en generell diagnostisk rutine. (Se Hvordan fikse skadede sektorer på en harddisk .)