Hvordan sende videoer på nettet

Hvordan sende videoer på nettet


Du tok noen fantastiske videoer av sommerferien, og du vil gjerne dele dem med venner og familie. Ved kun å bruke en nettside og e-post du kan dele noen videoer på datamaskinen din med hvem du vil. Gratis Internett-video hosting lar deg laste opp og dele videoer, ikke bare med familien, men med verden.

Bruksanvisning

1 Gå til en webside som er vert videoene. Området kan være som YouTube hvor det vil komprimere og streame en video (som regel dårlig kvalitet) eller et nettsted som File Front som er vert for video for offentlig nedlasting (og holder samme kvalitet som den ble spilt inn).

2 Abonner på nettstedet. Du må oppgi noen personlige opplysninger, samt velge et brukernavn og passord. Hvis du vil ha mer plass tillatt for videoene dine, eller du ønsker høyere kvalitet på filmene som vises, kan det hende du må registrere deg for en type premium konto der du vil måtte betale en månedlig eller årlig avgift. Alt dette avhenger av fiendtlig sted du registrerer deg for, hvis det enda har en premium-konto.

3 Starte opplastingen. Last opp noen videoer du har på datamaskinen din som du ønsker å dele med folk. Jo større videofil, jo lenger tid tar det å laste opp.

4 Send ut videoen. Streaming verter som YouTube vil tillate deg å sende linken til folk slik at de kan se den på YouTube, eller du kan legge inn videoen på din egen nettside eller blogg, og sende den link; de kan ikke redde denne videoen. Nedlasting av nettsteder som File Front vil tillate deg å sende linken til nedlastingssiden for videoen, og mottakeren vil kunne lagre videofilen på datamaskinen sin.

Hint

  • Du kan forsøke å sende videoen via e-post som et vedlegg, men typisk e-postleverandører bare tillate alt fra 1 til 4 MB vedlegg. Hvis videoen er mer enn hva e-postleverandøren, vil du ikke være i stand til å sende den.
  • For å laste opp dine egne videoer fra et videokamera, mobiltelefon eller digitalkamera må du koble enheten til datamaskinen via USB-kabel. Du vil da kunne få tilgang til filene på enheten og kopiere dem til datamaskinen i en mappe som du selv velger.