Hvordan være trygg i chatterom

Chatterom er nettsteder der du kan ha levende samtaler med mange mennesker på samme tid. Mens chatterom kan være et flott sted å møte mennesker, kan de også være et sted hvor rovdyr gå for å finne sine ofre. Alle trenger å trene grunnleggende sikkerhetsregler når du besøker chatterom, ikke bare barn.

Bruksanvisning

1 Beskytt din personlige informasjon. Aldri gi ut telefonnummer, adresse, virkelige navn eller andre identifiserende opplysninger når du chatter i et chatterom.

2 Velg et brukernavn som ikke avslører din virkelige identitet. Ikke bruk den første og siste navn som skjermnavnet ditt. Det er heller ikke en god ide å bruke din by eller tettsted eller dine initialer på skjermnavnet ditt.

3 Unngå å gå inn i et privat chatterom med noen du aldri har snakket med før. Vær på vakt mot alle som ber deg om å gå til privat chat.

4 Varsle moderator på chatterom nettstedet, eller flagg budskapet om noen i chatterommet som fungerer feilaktig eller gjør at du føler seg truet eller ubehagelig.

5 Hold din online vennskap på nettet. Ikke enige om å møte noen som du møtte i et chatterom. Hvis du er en voksen, og du ønsker å møte mennesker fra området, ta forholdsregler. Plukk en møteplass som er godt befolket og møte personen i løpet av dagen. Aldri er enige om å ha den personen kommer til huset ditt.