Hvordan vet jeg hvor mye minne er igjen på en datamaskin

Datamaskiner bruker to hovedtyper av minne når de opererer: harddisk minne, som er lagret data på en fysisk disk permanent, og random access memory eller RAM, som er data midlertidig lagret på små kretskort for raskere tilgang. Mengden minne igjen på datamaskinens harddisk konsekvenser om nye filer kan installeres og tilgang hastighet fil, mens mengden tilgjengelig minne på RAM påvirker hastigheten som en datamaskin kan kjøre nye oppgaver.

Bruksanvisning

Bestemme Tilgjengelig Harddisk Minne

1 Klikk "Start" og deretter "Min datamaskin".

2 Finn harddisken du ønsker å sjekke (stasjon C er vanligvis hovedharddisken) høyreklikk på den og velg "Properties".

3 Observere den generelle kategorien i egenskaper menyen som dukker opp for å finne ut hvor mye ledig plass og brukt plass på harddisken. Du kan være i stand til å frigjøre litt plass på harddisken ved å klikke på "Disc Cleanup" til høyre for et kakediagram som viser diskbruk.

4 Klikk på "Tools" -kategorien. Her har du muligheten til å sjekke disken for feil. Hvis du ikke har utført disse operasjonene i flere måneder, kan de bidra til å forbedre harddisk performacne.

Overvåking RAM Usage

5 Hold nede "Control + ALT + og Delete" samtidig. I Windows Vista, vil du også nødt til å velge "Start Task Manager," når du blir bedt.

6 Klikk på "Performance" -kategorien på Oppgavebehandling.

7 Observere andre bar meter kalt "Memory", og kartet som heter "fysisk minne Usage History." Baren viser hvor mye RAM som er i bruk av total din. I datafeltene, nummeret oppført som "Total" under "fysisk minne" er den maksimale mengden minne, "buffer» er data som er lagret for rask tilgang til ofte brukte programmer, og "Free" er mengden RAM tilgjengelig for nye oppgaver som er verken brukes eller bufret.

Hint

  • * Du kan holde oppgavebehandling åpen for å overvåke RAM, CPU og nettverksbruk over tid. * Slette ubrukte mediefiler eller spill fra en harddisk kan frigjøre betydelige mengder minne for nye filer.