Hvorfor er laserskrivere raskere enn blekkskrivere?

Hvorfor er laserskrivere raskere enn blekkskrivere?


Laser skrivere er ofte raskere enn sine blekkskrivere jevnaldrende. Dette skyldes delvis det faktum at laserskrivere har en tendens til å spesialisere seg i utskrift svart tekst, mens blekkskrivere tillate farge og grafikk.

Sider per minutt

Utskriftshastigheten er målt i sider per minutt (ppm) og vanligvis refererer til antall sider med svart tekst skriveren kan sette ut i ett minutt. Fargeskrivere bruke et annet spm nummer for fargeutskrift. Laserskrivere kan være så mye som seks ganger raskere enn blekkskrivere når du skriver ut svart tekst.

Inkjet Technology

Blekkskrivere bruke elektroniske impulser til å sprøyte små dråper av blekk som papiret passerer under skrivehodet. Denne prosessen har fordelen av noe som åpner for enkel integrasjon av farge, men ofrer fart for å la blekket tørke tilstrekkelig etter hver passering av skrivehodet.

Laser Printer Technology

Laserskrivere fungere som kopimaskiner ved å opprette en statisk belastning på en utskrift tromme med lys (laser) og rullende trommelen gjennom pulverisert blekk og deretter bruke varme for å smelte blekk til papir. På grunn av hastigheten på lasere og utskriftstromme evne til å skrive ut hele sider på en gang, laserskrivere har høy kvalitet og høy hastighet når du skriver ut svart tekst.