Informasjon om Desktop

Informasjon om Desktop


Stasjonære datamaskiner brakt datakraft til små bedrifter og private hjem. Selv om disse maskinene proliferated i løpet av 1980 og 1990-tallet, de er et resultat av en lang historie med teknologisk innovasjon.

Historie

Utvikling av stasjonære datamaskiner, ifølge PC History organisasjon, stammet fra 1971 innføring av mikroprosessoren. I 1975, stasjonære datamaskiner dukket opp i magasinet Popular Electronics, og Apple II gjort stasjonære tilgjengelig for hjemmebrukere i 1977. IBM Personal Computer, eller PC, akselerert spredning i 1981, og arkitekturen av PC setter standarden for påfølgende skrivebordet datamaskin generasjoner.

komponenter

Stasjonære datamaskiner har typisk en hovedkortet, prosessoren, minnet (RAM), en rekke funksjonsspesifikke kort og minst én harddisk inneholdt inne i en metallboks. Typiske tilbehør inkluderer et tastatur, mus, skjerm og skriver.

fordeler

Størrelsen og relativt lave kostnader for stasjonære datamaskiner lage dataprogrammer og Internett-tilgang tilgjengelig for hjem og små bedrifter. Sammenlignet med bærbare datamaskiner, større stasjonære maskiner tillate brukere å lettere oppgradere enheter med større og mindre kostbare komponenter.

betraktninger

Selv stasjonære datamaskiner har en rekke fordeler over bærbare datamaskiner, enhetene er ofte store og ikke lett flyttes mellom steder. Mange stasjonære datamaskiner krever også en ekstern skjerm og inndataenheter, men noen alt-i-ett-maskiner integrere disse periferiutstyr.