Installasjon av MSI mislyktes: Feil 1601

Windows Installer er en tjeneste levert av Microsoft som gjør at programvareselskaper til å pakke sine produkter i en beholder for enkel distribusjon på Windows-baserte datamaskiner. Når en kjørbar fil ved hjelp av Installer er lansert på en datamaskin, starter Windows på Installer-tjenesten. Denne tjenesten leser deretter pakkefilen, og gjør at du kan installere programmet automatisk eller manuelt via en lett-å-bruke grensesnitt. Hvis denne tjenesten er deaktivert eller hvis motoren ikke er registrert i minnet, får du en feil 1601 dialogvindu. Løs 1601 feil ved å aktivere tjenesten og re-registrering av Windows Installer-motoren.

Bruksanvisning

1 Klikk på "Start". Skriv "Services.msc" (minus anførselstegn) i "Søk programmer og filer" -feltet og trykk Enter.

2 Finn "Windows Installer" i alfabetisk liste over tjenester og se på "Startup Type" kolonnen. Hvis "Startup Type" er oppført som "Disabled", høyreklikk på den og velg "Properties", som åpner et lite dialogvindu.

3 Klikk på nedoverpilen i "Startup Type" drop-down menyen og velg "Manuell". Klikk på "Apply" -knappen nederst for å lagre endringen, og deretter prøve å installere programmet på nytt.

4 Hvis "Startup Type" var allerede satt til manuell eller du fortsatt får feilen, trykk på "Windows Logo" og "R" -tastene for å åpne dialogboksen Kjør. Type "msiexec / unregserver" (uten anførselstegn) og klikk "OK." Hvis du har et operativsystem 64-bit, åpne dialogboksen Kjør igjen og skriv inn "% windir% \ SysWOW64 \ Msiexec / unregserver" (igjen uten anførselstegn) og klikk "OK."

5 Lagre og lukk åpne filer, og deretter starte datamaskinen på nytt. Som datamaskinen starter, trykk og hold "F8" tasten. Dette avbryter den vanlige oppstartsprosessen og lanserer "Advanced Boot Options" skjerm. Velg "Safe Mode" ved å bruke piltastene, og trykk "Enter".

6 Trykk på "Windows" og "R" -tastene for å åpne dialogboksen Kjør. Type "msiexec / regserver" (minus anførselstegn) og klikk "OK." Hvis du har et operativsystem 64-bit, åpne Kjør igjen og skriv inn "% windir% \ SysWOW64 \ Msiexec / regserver" (uten anførselstegn) og deretter enten trykke "Enter" eller klikk "OK."

7 Start datamaskinen og installere programmet.