Må du ha et modem for å bruke Internett-tilgang med?

Må du ha et modem for å bruke Internett-tilgang med?


Mange Internett-leverandører tilbyr rimelige eller gratis tilkoblinger til Internett ved hjelp av en standard telefonlinje. Hjemme kan du koble datamaskinen til telefonlinjen og gå online. Mens du reiser med en bærbar PC, kan du koble til Internett fra en venns hus, et kontor eller et hotellrom. De fleste Internett-leverandører har gratisnumre for tilgang.

Oppringt modem

For å koble til Internett på en telefonlinje, må du ha et modem. Begrepet står for modulator og demodulator, og beskriver en komponent som blander eller modulerer datasignal til et signal som skal sendes over en telefonlinje. Modemet demodulerer også informasjon om datamaskinen fra signalet kommer i. En oppringt modem kan installeres i en datamaskin eller bærbar PC, eller koblet til via en comm eller USB-port.

Making Connection

Modemet har en standard fire-pins telefonkontakten som du kobler med linjen med samme type ledning som plugges inn i en telefon. Den andre siden av modemet kobles til datamaskinen med en DB-9-kontakt eller en USB-ledning, avhengig av alder og utforming av datamaskinen og modemet. Du må følge enkle instruksjoner for å installere et program på datamaskinen fra modemet, og deretter ringe opp en tjenesteleverandør for informasjon om hvordan du setter opp en konto og lage en forbindelse.

ulemper

Modemer har den tregeste tilkobling av alle Internett-alternativer. Det kan ta flere minutter å endre sider på alle andre områder du besøker og nedlastinger kan ta mye lengre tid for at andre typer tilkoblinger. Også må du ha en fysisk tilkobling til en telefonledning, som kanskje ikke er tilgjengelig på offentlige steder som flyplasser. Og hjemme eller på et hotellrom, kan du ikke bruke telefonen for samtaler når du er koblet til Internett med et modem.

alternative tilkoblinger

Siden Digital Subscriber Line har blitt den mest populære tilkobling til Internett, de fleste nye datamaskiner ikke har en oppringt modem installert. De fleste har en Ethernet-kort for en DSL-tilkobling og et trådløst kort. DSL bærer informasjon mye raskere enn oppringt linjer. Du kan også bruke telefonen mens du er online. Med et trådløst kort, kan du koble til Internett fra "hot spots" på offentlige steder som flyplasser og kaffebarer.