Rundll32 Feilsøking

Rundll32 er en prosess som har eksistert siden Windows 95-tiden. Den grunnleggende hensikten med denne prosessen er å fungere som et grensesnitt som tillater programmer å kalle kode i 32-bit Dynamic Link Libraries (DLL-filer). Denne komponenten er svært viktig for driften av alle Microsoft Windows-operativsystemet fra Windows 95, så noen feil på vegne av Rundll32 kan ha kaotiske konsekvenser. Du kan løse eventuelle problemer som kan oppstå med prosessen.

Rundll32 Not Found

Systemet kan faktisk fortelle deg når den starter som rundll32.exe ikke kan bli funnet. Det er to årsaker til dette problem, og begge har samme løsning. Den første sannsynligheten er at rundll32.exe mangler eller har blitt skadet av en slags lykketreff i systemet. Den andre muligheten er at du har blitt infisert av et virus som har ødelagt denne filen eller slettet den.

Dette problemet kan løses ved hjelp av Windows-operativsystemet CD / DVD. Først setter du inn CD / DVD i CD / DVD-stasjonen. Du må vite hvilken stasjonsbokstav CD / DVD-stasjonen opptar for å løse dette problemet. Du kan finne ut dette ved å gå til "Min datamaskin" og sjekker hvilken disk stasjonen har operativsystemet disk lastet på den.

For enkelhets skyld, la oss si at disken er merket med bokstaven "G" og harddisken bruker bokstaven "C". Etter at du har lastet inn operativsystemet disk i stasjonen, gå til Start-menyen, og klikk "Run ...", eller hold Windows-tasten på tastaturet, og trykk R (også kjent som å trykke Win + R). Etter "Run" dialogen vises, skriv "utvide G: \ i386 \ rundll32.ex_ C: \ windows \ system32 \ rundll32.exe" og trykk "OK". Dette vil kopiere Rundll32 prosessen på datamaskinen din, i hovedsak korrigere eventuelle problemer du kan ha hatt med integriteten til filen. Når du er ferdig, starter du maskinen slik at den kan starte friskt og se om det fungerer nå.

Korrupte program installasjoner

Jo mer vanlig årsak for en Rundll32 problem er en korrupt program installasjon. Denne typen problem er preget av en feil i forbindelse Rundll32 mens du prøver å kjøre programmet. Hvis du prøvde å installere et program, og installasjonen stoppet halvveis, vil du mest sannsynligvis oppleve problemer med å kjøre det. Restarte datamaskinen og installere programmet etterpå vanligvis vil løse dette problemet.

Rogue Rundll32 Process

Noen ganger malware utviklere får flink og skrive malware som stiller som en systemprosess fra en annen katalog. En av de vanligste prosessene imiterte er Rundll32. Noen ganger problemet er ikke så opplagt, og malware bare ødelegger noen DLL-filer, forårsaker Rundll32 til feil når du prøver å ringe kode fra dem. Din beste løsningen er å stole på et antivirusprogram som skanner datamaskinen for å befri den for ordensforstyrrelser. Du kan også bruke en registret rengjøring verktøyet til å skanne ondsinnede registeroppføringer, for å sikre at viruset aldri vil hjemsøke datamaskinen på nytt.