Sette opp en ruter

Sette opp en ruter


En ruter er et stykke maskinvare som gjør det mulig å sette opp et hjemmenettverk. Rutere kan være kablet eller trådløst, og vanligvis tjene som en "gateway" til Internett. Dette betyr at hvis du har en eksisterende Internett-tilkobling, kan du bruke en ruter for å få tilgang til Internett via en datamaskin i hjemmet eller på kontoret. Selv om det kan høres skremmende, hvis du kan koble til kabler og klikk med musen, kan du sette opp den nye ruteren.

Bruksanvisning

1 Finn et godt sted å plassere ruteren. Plasser den nær nok til å nå et strømuttak, Internett-tilgang, og datamaskinen, hvis du ikke setter opp en trådløs router.

2 Slå av strømmen til datamaskinen. Plugg inn strømadapteren til ruteren og til et strømuttak. Koble ruteren til Internett-modem ved hjelp av enten en Ethernet-kabel eller en USB-kabel.

3 Slå på hovedmaskinens strøm. Koble ruteren til denne datamaskinen, enten ved hjelp av en Ethernet-kabel (hvis det er en kablet ruter) eller trådløst, ved å følge instruksjonene på ruteren.

4 Åpne et nettleservindu, for eksempel Internet Explorer og skriv inn IP-adressen til ruteren, som vil bli oppført i ruteren bruksanvisningen. Logg inn med brukernavnet og passordet.

5 Skriv inn din Internett-tilkobling informasjon og følg resten av trinnene er spesifikke for din router merke og modell. Sørg for at du kan få tilgang til Internett ved å åpne en ny nettleser og skrive inn nettadressen til et nettsted du ikke tidligere har gått til. Hvis du skriver inn nettadressen til en side du nylig har vist, kan du se en "bufret" versjon av siden selv om du ikke har tilgang til Internett.

Hint

  • Iverksette tiltak for å sikre en trådløs tilkobling for å hindre hacking og uautorisert tilgang.
  • Ikke beholde det opprinnelige nettverksnavnet eller passordet du fikk av ruterprodusenten. Dette gjør det for lett for hackere å komme inn.