Slik deaktiverer SSL i ZeroShell

ZeroShell er en Linux-distribusjon for embedded systemer og servere som leverer tjenester for håndtering av lokale datanettverk. Dens Captive Portal funksjonen kan brukes til å kontrollere Internett-tilgang fra et slikt nettverk, at brukerne må logge seg på tjenesten ved hjelp av sine nettlesere. ZeroShell er Captive Portal bruker (SSL) kryptering Secure Sockets Layer når autentisering av brukere. Som et ZeroShell administrator, kan du slå av SSL i situasjoner der du vet at sikkerheten ikke er påkrevd eller der konflikter med SSL-sertifikater er vanlig, for eksempel et offentlig WiFi hotspot.

Bruksanvisning

1 Bruk en nettleser for å logge seg på ZeroShell administratorens Net Services GUI og klikk på "Captive Portal" -kategorien.

2 Klikk på "Authentication" -fanen i X.509 delen.

3 Klikk på "Ikke bruk HTTPS" boksen.

4 Klikk "Lagre" for å deaktivere SSL i ZeroShell er Captive Portal.

Hint

  • Administratorer vil ofte slå av SSL i Captive Portal for å unngå leser konflikter med gratis, selvsignerte SSL-sertifikater som er installert på ZeroShell servere. Du bør vurdere om du kjøper et SSL-sertifikat som er anerkjent av nettlesere kan være en mer sikker tilnærming.