Slik endrer datamaskinens BIOS-innstillinger

BIOS (Basic Input-Output System) er måten datamaskinens maskinvare kommuniserer med sitt operativsystem. Du kan enkelt få tilgang til og endre BIOS-innstillingene på datamaskinen under oppstart for å gi deg en mer tilpasset erfaring med datamaskiner.

Bruksanvisning

1 Slå på eller start datamaskinen og se nøye som den starter opp. Du vil kort se en melding under oppstart som vil instruere deg hvordan du kan få tilgang til BIOS-innstillingene. Skjermen vil fortelle deg hva knappen på tastaturet du vil trykke på for å gå inn BIOS. Det er vanligvis F1, F2 eller Del-tasten.

2 Trykk på tasten på tastaturet som angitt av oppstartsskjermen. Du vil bare være i stand til å trykke på denne tasten for å gå inn BIOS i løpet av tiden som skjermen vises. BIOS-innstillingene vil nå vises på skjermen.

3 Klikk på fanene øverst på skjermen for å angi hver del av BIOS-innstillingene. Hovedskjermen er et sted hvor du kan angi innstillingene for harddisker og andre lagringssystemene. Den avanserte skjermen lar deg endre innstillinger, for eksempel hvordan datamaskinen skal starte opp, og hvis du ønsker å overklokke CPU. Sikkerhetsskjermen kan du angi en BIOS-passord. Hardware Monitor skjermen kan du se spennings, temperaturer og viftehastighet av maskinvaren.

4 Klikk på et alternativ som du ønsker å endre i BIOS slik at den fremheves. Skriv inn en ny verdi eller bruk piltastene for å bla gjennom valgene.

5 Trykk på F10 for å lagre og avslutte BIOS etter at du har gjort endringene. Restart datamaskinen etter hver endring du gjør i BIOS-innstillingene.