Slik fjerner Exploit Rogue Spyware

"Spyware" er et begrep for programmer som laster ned på datamaskinen din uten din tillatelse, og forårsake popups og andre uønskede ting til å skje på skrivebordet ditt. Begrepet "Rogue" kan bety at programvaren er av ukjent opprinnelse, men det kan også bety at programmet kan installere spionprogrammer på datamaskinen din, lage en falsk advarsel om det, og deretter tilby deg et dyrt program for å fikse det, komplett med en link. Løsningen på å fjerne dem er ved hjelp av gratis anti-spyware programvare i stedet.

Bruksanvisning

1 Last ned en anti-spyware program som Spybot eller Ad-aware ved å besøke den aktuelle nettsiden (se Ressurser). Last ned programmet ved å klikke på linken som tilbyr programmet.

2 Installer programmet ved å dobbeltklikke på installasjonsfilen som nå bør være på skrivebordet ditt. Gå gjennom installasjonsprosessen og velge hvor du vil installere programmet på datamaskinen.

3 Lukk installasjonsvinduet, som skal kjøre programmet for deg. Klikk på "Updates" for å laste ned nye oppdateringsfiler, og deretter på "Scan" -knappen for å kjøre en scan. Vent til skanningen er ferdig.

4 Trykk på "Fjern" -knappen for å fjerne utnytte rogue trussel som kan inkludere noe som kalles "Add2Stats".

5 Vent å se om problemet er løst. Hvis det har ikke, og du fortsatt får popups, deretter starte datamaskinen i sikkermodus. I Windows XP, er dette oppnås ved å klikke på "Start" og velge "Shut Down." Slå datamaskinen på igjen etter 30 sekunder, og deretter traff F8 et par ganger før en ny meny kommer opp. Pass på å velge safe mode i den nye menyen.

6 Prøv trinn 3 og 4 igjen mens i sikkermodus. Dette skal sikre at du vil være i stand til å fjerne rogue spyware før det kan skrive seg til å installeres på nytt igjen.

Hint

  • Bruk gratis verktøy for å fjerne spyware-ikke la dem presse deg til å kjøpe et produkt for å løse et problem de forårsaket i første omgang.
  • Klikk aldri på noe på en popup, da dette bare vil gjøre problemet verre.