Slik publiserer på App Store

Slik publiserer på App Store


Hvis du ønsker å tjene litt ekstra penger på å selge iPhone eller iPad-applikasjoner, er det beste alternativet for å publisere dine programmer til Apples App Store. Millioner av mennesker vil være i stand til å vise detaljene for din app og kjøpe den. Dessuten vil appen få troverdighet som blir offisielt godkjent av Apple for salg i sin butikk, som kan føre til mer profitt.

Bruksanvisning

1 Bli med iOS Developer Program gjennom Apples nettsted (lenke i Referanser). Når du er i programmet, kan du kode og teste programmene dine på Apples plattform, og publisere dem via App Store. Du vil ha et utvalg av standard eller Enterprise program. Gå med standarden. Enterprise er for store bedriftseiere. Du må betale en avgift for å bli med i standardprogrammet; som i begynnelsen av 2012, var det $ 99 for ett år.

2 Se på den neste skjermen, som ber deg om å opprette eller velge Apple-ID. Klikk på det første alternativet for å angi at du ikke allerede har en utvikler konto. Velg "Fortsett".

3 Skriv inn et brukernavn og passord, samt din kontaktinformasjon og et sikkerhetsspørsmål. Fortsett til neste skjermbilde. Lag din utvikler profil ved å svare på spørsmålene som presenteres (alle multiple choice). Klikk "Fortsett". Apple vil sende en bekreftelseskode til e-postadressen du har oppgitt.

4 Hent koden fra e-posten din. Skriv det inn og velge "Fortsett." Følg instruksjonene til du kommer til betalingssiden. Input et kredittkortnummer her, og klikk "Fortsett" en siste gang for å aktivere din utvikler medlemskap. Apple ber deg automatisk å laste ned en developer kit.

5 Klikk på EXE-filen du lastet ned for å starte kit, og bruke den til å programmere din app. iOS bruker Cocoa som sin base, sammen med Objective-C programmeringsspråk.

6 Send inn din ferdige app til Apple for godkjenning. Du må oppgi en tittel, kategori og lisenstype, samt en oppsummering av hva din app gjør. Når Apple godkjenner din app for publisering, vil det bli publisert til App Store.

Hint

  • Hvis du ikke delta utvikleren program, kan du likevel koden din apps, men du vil ikke ha noen måte å teste eller publisere dem. Det er vanskelig å komme seg rundt å betale avgiften.
  • Du må ha en Mac datamaskin for å bruke utviklersettet. Det vil ikke fungere med Windows.