Slik søker navn på Facebook

Slik søker navn på Facebook


Hvis du vil legge til flere venner til din Facebook-profil, er alt du trenger deres nåværende navn. Det kan bli litt vanskelig å finne venner som har fått gift og har hatt sin navneendringen, men du kan legge filtrene til søkeresultatene for å hjelpe begrense det ned litt. Hvis du vet hvor de nå bor, arbeider eller hvilken skole de går på, er du ett skritt nærmere å finne dem.

Bruksanvisning

1 Logg inn på din Facebook-konto. Du vil bli tatt til hjemmesiden din. Det er der alle deler sine innlegg med alle andre.

2 Klikk på ordet "Profil" øverst til høyre del av skjermen. Du vil bli tatt til profilsiden.

3 Klikk på ikonet skyggen mennesker ligger rett ved siden av ordet "Facebook". Det vil si "venneforespørsler" ved siden av den etter at du klikker på den.

4 Se til høyre for disse ordene, og du vil se "Finn venner" i små blå skrift. Klikk på disse ordene. Du vil bli tatt til et søk for å finne vennene dine.

5 Bla til nederst i venstre side av siden. Du vil se et forstørrelsesglass withe ordene "Søk etter folk." Nedenfor er det en boks som sier "Skriv inn et navn eller e-post."

6 Skriv inn navnet på din venn, og klikk på den lille blå timeglass knappen rett under boksen. Du vil bli tatt til en annen skjerm med en liste over alle på Facebook med det navnet. Hvis du ikke umiddelbart se din venn, kan du bruke filtrene på toppen av skjermen.

7 Skriv inn plasseringen, skole eller arbeidsplass av din venn i riktig merket boksene. Klikk på "Avansert søk" for å finne din venn. Hvis funnet, klikker du på ordene "Legg til som venn."

Hint

  • Dine venner vil måtte akseptere venneforespørselen før de vises på profilen din. Hvis du har blitt gift og skiftet navn, skriv inn din gamle navn i meldingsboksen, slik at de vet hvem du er.
  • Får ikke skuffet hvis venneforespørselen ikke er akseptert. Ting forandrer seg og folk rett og slett ikke kan huske deg, eller de kan være på et sted i livet hvor de ønsker bare en liten gruppe venner å snakke med jevne mellomrom. Facebook kan bli litt rart noen ganger når du får forespørsler fra folk du ikke har snakket med siden femte klasse. Noen mennesker er bare ikke interessert i å ha et høyt antall venner på deres profilside. Ikke ta det personlig.