Tutorial på Hvordan lage Mac-regneark

Tutorial på Hvordan lage Mac-regneark


Microsoft Excel er synonymt med regneark, og mens det er en versjon tilgjengelig for Mac det ikke er utviklet av selskapet. Numbers er Mac viktigste regnearkprogram, og er ofte sammen med andre programmer under tittelen iWork. Numbers er et svært intuitivt program og tilbyr noen funksjoner som ikke er tilgjengelige i andre regnearkprogrammer.

Bruksanvisning

1 Kjøp en kopi av tall hvis du ikke allerede har gjort det. Du kan se etter den i Finder> Programmer> iWork.

2 Starte programmet.

3 Opprett et nytt regneark, enten fra en mal eller en tom fil. iWork har mange maler tilgjengelig, og flere kan bli funnet på Internett på ulike nettsteder.

4 Endre størrelse på en tabell ved å dra i nedre høyre hjørne. Flytt bordet rundt arket ved å dra i øverste høyre hjørne.

5 Klikk på en celle og skriv dine data. Du kan skrive inn tall, tekst eller spesialtegn.

6 Formatere data ved å velge de ønskede cellene og klikke knappene i "Format" bar. Alternativene inkluderer valuta, prosenter og desimaltall.

7 Legg funksjonene ved å velge en rekke data og ser på det nederste høyre hjørne av programvinduet. De vanligste funksjonene er listet opp, som for eksempel Sum, Gjennomsnitt, Min, Max og Count. Hvis du vil bruke noen av disse, dra og slippe tittelen på ønsket funksjon på cellen der du vil at den skal vises.

8 Skaffe flere alternativer ved å markere en kolonne og Ctrl-klikke (høyreklikke på en mus med to knapper) bokstaven tildelt. En meny kommer opp som lar deg sortere innholdet, legge til flere kolonner og slette eller skjule kolonnen.

For å sortere innholdet i en kolonne, velg først data som du ønsker å endre. Gå inn i menyen og velg "Sorter stigende" (AZ) eller "Sort synkende" (A).

For å legge til, slette eller skjule kolonner, klikker antall kolonnen for å velge hele kolonnen. Deretter velger du alternativet du vil fra menyen.

9 Endre rekkefølgen rader og kolonner ved å dra og slippe dem fra en posisjon til en annen. For eksempel kan du gå fra kolonner ABCDE til ABECD bare ved å dra kolonne E mellom C og D, i stedet for å måtte kopiere eller skrive inn alle data.

10 Påfør en stil til bordet. Velg tabellen du ønsker å justere ved å klikke-dra over det. Deretter velger du en stil i "Styles" -panelet til venstre på skjermen. Noen stiler du kan velge fra inkludere Basic, Ledger og Gray topper. Hvert alternativ har et lite forhåndsvisningsbildet for å gi deg en idé om hva en stil vil se ut før du velger det.

11 Legg til flere tabeller til arket ved å klikke på "Tabeller" knappen på verktøylinjen og velge tabelltypen du vil bruke.

12 Lag et diagram ved å velge de dataene du ønsker representert. Klikk på "Chart" i verktøylinjen og velge hvilken type diagram eller en graf som du vil bruke. De valgte dataene automatisk konvertert til en billedlig fremstilling. Hvis du endrer det valgte dataområdet, oppdateres diagrammet automatisk.

1. 3 Når du er ferdig med regnearket, lagre arbeidet ditt ved å klikke Fil> Lagre.