Veiledning for Apple Remote Desktop Users

Apple Remote Desktop er et program som lar en sentral datamaskin for å administrere handling på alle datamaskiner i et nettverk. Remote Desktop gjør det mulig å installere oppdateringer, overvåke bruken av en datamaskin, og kontrollfunksjoner fra en ekstern plassering.

Admin Datamaskiner

Bruk Apple Remote Desktop for å administrere handlinger på flere maskiner samtidig. Ved hjelp av denne muligheten, kan du holde en brukers programvaren oppdatert ved å distribuere programvare fra en sentral datamaskin som kan kobles til alle andre datamaskiner i nettverket, opprette varelager i datamaskinens programvare og maskinvare for enkel referanse og også utføre rengjøring oppgaver som rydding stasjonære og tømme cache informasjon. Du kan utføre disse oppgavene på en enkelt datamaskin eller i grupper for å spare tid.

Installasjon

Sjekk at du har Mac OSX 10.3.9 eller senere, som det er et krav for installasjon av Remote Desktop. Du bør ha en Ethernet-tilkobling for den raskeste nettverkstilkobling, eller en tilkobling til en trådløs ruter som forbinder alle datamaskinene sammen. Sett inn installasjons CDen i datamaskinen du skal bruke til å styre de andre datamaskinene på nettverket. Når installasjonspakken vises på skrivebordet dobbeltklikker du den for å starte installasjonsprogrammet. Søknaden vil bli lagret i mappen på datamaskinen Applications. Start programmet fra mappen og skriv inn serienummeret. Klikk fortsett deretter opprette et passord for systemet ditt og klikk deretter på "Ferdig".

Interface

Hovedvinduet i Apple Remote Desktop er delt opp i fire deler. Verktøylinjen kan du observere de andre datamaskinene på nettverket, styre en datamaskin på nettverket, dele en skjerm med en annen maskin på nettverket, slik at du kan utføre flere oppgaver ved hjelp av en bruker på den andre maskinen, låse en annen datamaskiner skjermen og låse opp en skjerm. Rommet liste, som kan finnes i venstre side av skjermen, viser deg hvilken datamaskin du nå kontrollere. Datamaskinen liste, som er den største delen av programvaren hovedskjermen, kan du vise alle datamaskinene i nettverket. Oppgavelisten nederst på hovedskjermen viser nylig utførte oppgaver.