Windows er aktivert, Men Timer dukker opp når du slår på maskinen

Alle versjoner av Windows er de samme i noen viktige måter, til tross for at Windows 8 ser mer ut som en smarttelefon eller tablet PC enn noen av sine forgjengere. Likevel har Windows ikke forandret seg mye i forhold til hvordan den laster. Når datamaskinen starter, men Windows viser du en tidtaker for lang tid etter oppstart, det er et problem med oppstartsprogrammer.

Hvor lenge?

For å bestemme dybden av problemet ditt, er det viktig å vurdere hvor lenge timeren dukker opp når du starte opp i Windows. Hvis et av programmene i Start Up gruppen ikke lastes riktig, inkludert anti-virus programvare eller Windows-komponenter, så det kan ta alt fra noen sekunder til 10 minutter for timeren til å forsvinne. Timeren - eller timeglass - i Windows er en indikasjon på at Windows utfører en oppgave. Hvis den forsvinner etter noen sekunder eller et minutt, problemet er ikke altfor alvorlig. Men hvis det holder seg og ikke la deg få tilgang til andre programmer, kan du ha en korrupt operativsystem eller et program som må fjernes.

Sikkerhetsmodus

For å sjekke stabiliteten på Windows-installasjonen, kan du få tilgang til et feilsøkingsmodus kalt "Safe Mode." Slå av datamaskinen og vent noen sekunder før du slår den på igjen. Trykk på strømknappen og umiddelbart begynne å trykke "Shift-F8" for å få tilgang til oppstartsmenyen i Windows. Klikk "Feilsøking", og velg deretter "Avanserte alternativer." Velg "Startup Options", velg "Aktiver Safe Mode" og trykk "Enter". Windows vil starte i en versjon som bare laster grunnleggende driverne og ikke laster oppstartsprogrammer. Hvis denne versjonen laster riktig, vet du at en driver eller hvilket program som forårsaker problemet.

Systemgjenoppretting

Hvis problemet med tidsuret begynte etter installasjon av et bestemt program eller utfører en Windows-oppdatering, kan du bruke en hendig Windows-verktøy som heter "System Restore" for å gå tilbake til tidligere innstillinger. Åpne avanserte oppstartsmenyen, klikk på "Feilsøk" og velg deretter "System Restore" for å få tilgang til programmet. Velg en dato fra kalenderen fra før du hadde problemet, og klikk deretter "Restore". Etter gjenoppretting, kan du prøve å huske hvilken programvare du har installert som forårsaket problemet i første omgang.

reparere Windows

Hvis problemet vedvarer i sikkermodus eller etter å ha utført en systemgjenoppretting, så du må reinstallere Windows. Før du installerer, prøv å ha Windows automatisk oppdage og reparere problemer fra Avansert feilsøking oppstartmenyen. Klikk "Automatic Repair" for å løse oppstartsproblemer. Hvis Windows ikke kan reparere problemet, starter tilbake i Avansert feilsøking menyen og klikk "System Image Recovery", som vil gjenopprette Windows til fabrikkoppsett. Bare bruke dette som en siste utvei, da denne prosessen vil slette din personlige informasjon.