Hvordan lage et sektordiagram med MS Office

Hvordan lage et sektordiagram med MS Office


Excel kan lage et kakediagram basert på data som legges inn i en kolonne eller rad i et regneark. Dette diagrammet kan ta med inntil sju kategorier. Kakediagrammet viser kiler eller størrelser proporsjonal med summen. Excel lar deg redigere kakediagrammet for å skape et tilpasset utseende for regnearket. For eksempel kan du velge å endre diagrammet stil, skrift og farger.

Bruksanvisning

1 Tast inn dataene på en rad eller en kolonne i regnearket. Ta med inntil sju kategorier for å representere deler av kakediagrammet. Inkluder en kolonnetittel hvis ønskelig.

2 Klikk og dra på alle celler med data. En tung svart ramme vises rundt cellene.

3 Klikk på "Sett inn" fanen på båndet.

4 Hvordan lage et sektordiagram med MS Office

Excel-diagrammer kan vises som 2-D eller 3-D sektordiagrammer.

Klikk på "Pie" -knappen på Charts gruppen. Ulike pie chart formater vises, slik som 2-D eller 3-D paier. Klikk på et kakediagram. En farget kakediagram vises.

5 Klikk på båndet kategorier redigere dette diagrammet for et tilpasset utseende. For eksempel, Skrift-gruppen på "Home" -kategorien endrer font og farger av kakediagrammet. "Design" -kategorien omfatter ulike diagramstiler.

6 Lagre denne arbeidsboken.

Hint

  • Denne kakediagram kan ikke inneholde negative verdier.
  • Gå inn for mange kategorier gjør delene ser altfor liten.
  • Word-dokumenter kan også generere et kakediagram. Klikk på "Sett inn" fanen på båndet. Klikk på "Chart" -knappen i Illustrasjoner-gruppen. Klikk på "Pie" for å aktivere en Word-Excel regneark. Legg inn dataene i regnearket.