Slik fjerner en Socket 775 ZIF

Prosessoren socket på en datamaskins hovedkort forbinder sentralenhet, kretskortet. Den kontakten gir også elektriske koblinger for å levere strøm til enheten. En null-innføringskraft, eller ZIF-, tillater kontakten prosessoren til å være lett settes inn i sokkelen uten risiko for skade på prosessoren. Vekten av prosessorbrikken er vanligvis nok til å plassere den på plass i hylsen, således "null innføringskraft." ZIF stikkontakter inkluderer en spak på siden som skyver alle de små kontaktpinnene fra hverandre for å tillate for enkel innsetting og fjerning av prosessoren.

Bruksanvisning

1 Åpne datamaskinen saken og legge den på sin side med hovedkortet direkte mot deg.

2 Finn heatsink vifte som er festet til prosessoren innebygd i Socket 775 ZIF.

3 Bruk flat skrutrekker for å rotere hver av de semi-sirkulære festeknottene 90 grader mot klokken.

4 Trekk opp på hver etappe, forsiktig og vertikalt, for å løfte heatsink bort fra hovedkortet. Du kan vri heatsink litt under fjerning, men ikke bruk for mye kraft.

5 Finn hendelen på siden av eksponert prosessor. Trykk spaken ned, bort fra prosessoren deretter tilbake opp igjen slik at det henger løst.

6 Bruk små metall fliken stikker litt fra toppen av veggen for å frigjøre prosessoren.

7 Ta tak i prosessoren, ved hjelp av tommelen og pekefingeren, og vertikalt løft den ut av kontakten. Det er to områder på plast beskyttende vegg hvor fingrene skal plasseres.

8 Tråkk plate som prosessoren var plassert og lås den med spaken. Legg plastbeskyttelsesdekselet tilbake på plass.