Slik konverterer QPW til XLS

extension QPW filen brukes av Quatto Pro, et regnearkprogram som er en del av Corel Wordperfect Office. Hvis du har sendt en QPW fil ved noen kjører Wordperfect Office snarere enn Microsoft Office, kan du ikke har en måte å åpne denne filen på datamaskinen, så det er ikke direkte kompatible med Microsoft Excel. Men Wordperfect Office har en prøveperiode som gjør at den kan lastes ned og evalueres gratis. Installere gratis Wordperfect Office prøveversjon å konvertere en QPW fil til XLS format for visning i Microsoft Excel.

Bruksanvisning

1 Last ned Corel Wordperfect Office-pakken (se Ressurser). Husk å klikke på "Prøv gratis" -knappen. Skriv inn en e-postadresse og passord for å bli omdirigert til nedlastingslenke. Nedlastingen vil starte automatisk; filen er ca 360MB. Dobbeltklikk på den nedlastede filen for å installere den.

2 Start Quattro Pro etter Wordperfect Office prøve er installert.

3 Dobbeltklikk på QPW filen for å åpne den i Quattro Pro. Alternativt åpne filen ved å klikke på "File" i Quatto Pro, deretter "Open". Bla til QPW filen og dobbeltklikk på den. Undersøke dataene som vises på skjermen for å bekrefte at filen åpnes på riktig måte.

4 Klikk på "File", deretter "Lagre som". Bla til stedet der den konverterte XLS filen skal lagres. Bruk "File Type" drop-down menyen for å velge "Microsoft Excel 97/2000/2002/2003." Skriv inn ønsket filnavn, og klikk deretter på "Lagre" for å utføre konverteringen.

5 Dobbeltklikk XLS filen for å åpne den i Microsoft Excel. Vurdere Wordperfect Office for å bestemme om du ønsker å kjøpe den, eller avinstallere det fra datamaskinen.

Hint

  • Eldre versjoner av Quattro Pro for DOS og Windows brukte WQ1 og WB1 filtyper, henholdsvis. Disse filene kan åpnes i Microsoft Excel uten å bruke Wordperfect Office for å utføre en konvertering. Imidlertid må eventuelle endringer i disse filene i Excel lagres i en ny Excel-kompatibel fil.