Størrelse på en SQL-buffer

Størrelse på en SQL-buffer


Som i 2012, de fleste PC-databaser stole på Structured Query Language for vedlikehold, administrasjon og transaksjonsbehandling. Av de databaser som bruker SQL, noen ansette et minne-buffering teknikk for å forbedre ytelse og effektivitet. Du kan finjustere bufferstørrelse som passer til ulike databasemiljøer.

buffering Handling

En databaseserver er avhengig av data som er lagret på maskinens harddisk, med en hente prosess som tar hundrevis av ganger lengre enn å få informasjon fra datamaskinens RAM. En database avsetter data i blokker av RAM - kalt buffere - lesing og skriving til stasjonen bare som nødvendig. Hvis en datatabell ligger i RAM, kan database behandle den mye raskere. Dersom en transaksjons endrer data i RAM, markerer databasen buffer; et eget program oppdaterer de tilsvarende data på harddisken for å holde informasjon i RAM og på stasjonen i sync.

Optimalisere Buffer Space

En komplisert forhold mellom buffer størrelse og ytelse. Med for lite buffer plass avsatt, har tilgang til datamaskinen harddisker mer, sakker prosesseringshastighet. Når du legger til mer bufferplass, forbedrer ytelsen, men bare til et visst punkt. Dedikere for mye RAM til SQL buffere sulter andre programmer for minne og bremser ned datamaskinen. For de fleste tilfeller vil en optimal mengde av bufferlageret balanserer behovene til databasen med de av andre programmer; databasen administrator måler datamaskinens ytelse og minnebruk og justerer databasen buffere tilsvarende.

databaser

Databaser som bruker SQL bufring inkluderer Oracle og Microsoft SQL Server. En Oracle database-serveren er avhengig av et sett av parametere som er lagret i filer; når du starter serveren, leser det disse parametrene og konfigurerer serveren minne og andre funksjoner. Parametere som styrer en Oracle server inkluderer DB_BLOCK_BUFFERS og DB_CACHE_SIZE, etterfulgt av et tall som konfigurerer serveren bufferstørrelse. SQL Server måler tilgjengelig minne og beregner buffer plass den trenger.

Størrelse

Databaser bruker vanligvis fast størrelse buffere, med størrelsen avhengig av databasen; for eksempel bufferne for en SQL Server-database hver bruker 8K minne. Sammen bufferne for en database utgjør en buffer pool, med databasen ansette flere eller færre buffere for å optimalisere ytelsen versus kravene til annen programvare. Oracle databaser bruker en blokkstørrelse på fra 2K til 32K, som administratoren angir når du oppretter databasen. Admin tildeler deretter minst 50 DB_BLOCK_BUFFERS, som hver er en blokk i størrelse, for å skape en buffer pool.