Hvordan legge til en GPU til en bærbar PC

Hvordan legge til en GPU til en bærbar PC


Legge til en grafikkprosessor (GPU) til en bærbar PC kan trappe opp sin ytelse. Men det var tenkt å være en nesten umulig oppgave, vurderer den relative mangelen på plass i en bærbar PC chassis og produsentenes bruk av custom-montert GPU kort som ikke lett kan erstattes. Mange bærbare datamaskiner bare gi avkall på å bruke GPU-kort i favør av ombord løsninger som gir ingen mulighet for intern omstilling. Imidlertid ytre GPU løsninger er tilgjengelige.

Bruksanvisning

1 Løsne og fjerne fingerskruene på baksiden av den eksterne GPU saken. Ta av gummiringen og backing plate fra den eksterne saken og skyv hovedkortet ut av saken.

2 Sett grafikkortet godt inn i PCIe-sporet. Kontroller at grafikkortet er ikke større enn den ytre GPU saken; ellers vil det ikke være i stand til å passe skikkelig.

3 Plugg 6-pins strømkontakter til grafikkortet. Avhengig av grafikkortet og ekstern GPU tilfelle konfigurasjon, opp til tre strømkontakter kan være nødvendig. Skyv grafikkortet og hovedkortet inn i saken og sett på bakplaten. Fest platen med fingerskruene.

4 Koble skjermkabelen fra den eksterne skjermen til grafikkortet via ekstern GPU saken. Plugg den eksterne GPU tilfelle strømforsyningen til en ledig stikkontakt. Sørg for at den eksterne skjermen er koblet til et strømuttak og klar til å slå på.

5 Slå den bærbare datamaskinen, hvis du ikke allerede har gjort det. Fest datakabelen fra den eksterne GPU saken inn i Expresscard-sporet på den bærbare. Slå på den bærbare datamaskinen og la den starte opp med den eksterne GPU vedlagt.

6 Naviger til nettsiden til produsenten av den eksterne GPU. Last ned den aktuelle driveren for kortet fra support-delen av nettsiden. Installer driveren ved å følge instruksjonene på skjermen. Start datamaskinen på nytt når installasjonen er fullført.

7 Høyreklikk på skrivebordet og klikk "Skjermoppløsning". I "Display Settings" -vinduet, bør du se to skjermer. Velg bildet for ekstern skjerm, som vanligvis er oppført under "# 2" i "Skjerminnstillinger" -menyen. Legg en hake til "Utvid skrivebordet til denne skjermen" for å lage en sammenhengende skjerm med intern og ekstern skjerm. Legg Kryss av for å "bruke denne enheten som primærskjerm" for å gjøre den eksterne skjermen til primær skjerm.

Hint

  • Hvis datamaskinen ikke har en Expresscard-spor, prøv en ekstern GPU sak som bruker USB 2.0-tilkoblinger i stedet.
  • I de fleste tilfeller vil du ikke være i stand til å bruke den bærbare datamaskinen innebygde skjermen mens du bruker den eksterne GPU. Du kan imidlertid fortsette å bruke laptop som normalt mens du bruker en ekstern skjerm.